Beste ouders en kinderen,

Om u een idee te geven van de groep waarvan ik voorzitter mag zijn, hebben wij enige tijd geleden besloten om dit boekje samen te stellen, waarin we u op een korte en duidelijke wijze trachten uit te leggen wie en wat Scouting St. Jan is en hoe die is onderverdeeld in zijn verschillende speltakken.

Aan alle personen (of hun ouders) die interesse hebben om lid te worden van onze scoutinggroep wordt dit informatieboekje verstrekt. Dat geldt dus voor toekomstige leden, maar ook voor toekomstige stafleden van onze groep, want daarin zijn wij ook altijd geïnteresseerd. Immers, een scoutinggroep kan alleen dán goed functioneren, als hij kan leunen op een goed en ruim team van stafleden, want zij zijn immers de personen die mét en vóór de leden het spelprogramma maken en uitvoeren.

Onze scoutinggroep is de grootste scoutinggroep in de omgeving en een gezellige groep waarbij vele kinderen als lid, en vele volwassenen als leiding, hun vrije tijd op een nuttige manier besteden.
Scouting is immers nog steeds een combinatie van vele verschillende hobby's. Het is geen sportvereniging en geen knutselvereniging, maar het is ook geen natuurvereniging, of toneelvereniging.

Nee, Scouting St. Jan is een club waarbij u moet denken aan een mengeling van al dit soort zaken en nog veel meer. We doen aan sport in de meest ruime zin van het woord, we knippen, plakken en bouwen, we begeven ons regelmatig in de natuur, we spelen toneel maar we doen ook gezellige binnen- en buitenspelen. Dit alles afgestemd op de leeftijd van de leden. Een groep dus waarvan u van alles kunt verwachten. De ene week gewoon een leuk bosspel en de andere week misschien wel een weekend of een hele week gezellig met z'n allen er op uit. Kortom, een groep om lid van te zijn.

Hopelijk zie ik je als nieuw lid binnenkort bij een van onze speltakken, tot gauw.

Uw groepsvoorzitter