Opruimacties op landgoed visdonk door scouting St. Jan
Natuurmonumenten heeft afspraken gemaakt met Scouting St. Jan uit Roosendaal om zwerfvuil te verzamelen in Landgoed Visdonk. De jeugdleden trokken er onlangs erop uit om het landgoed te ontdoen van zwerfafval. Het clubgebouw van de Scouting, ligt direct in de omgeving van Landgoed Visdonk. De bedoeling is dat de groep tweemaal per jaar grote opruiming houdt. Bijkomend voordeel is dat de jongeren leren beseffen dat je geen troep in de natuur moet achterlaten.

Samenwerking
Natuurmonumenten is blij met deze samenwerking. Boswachter Martin Mos over deze activiteit: 'Het is een goede zaak, dat dit structureel gebeurt. Met de halfjaarlijkse actie wil de scoutinggroep laten zien dat zij zich inzetten voor het behoud van de natuur zoals die hoort te zijn: zonder zwerfafval. We hebben de nodige materialen zoals grijpstokken en afvalzakken ter beschikking gesteld. Er is gewerkt op twee locaties; het Sterrenbos en het Speelbos, deze liggen in de buurt van het Thee-Huis. In totaal werden er 10 zakken met zwerfafval verzameld.

natuurmonumenten

Categorie: Nieuws

Niemand
Tommy van Poppelen (23 sep)